2015. január 16.

Csokis-Fahéjas Muffin


Hozzávalók:
225g liszt
50g kakaópor (cukrozatlan!)
1/2cs. sütőpor
1 csapott kiskanál fahéj
csipet só
120g barna cukor
150g csokilencse (vagy kis darabokra vágott sütésálló csoki)
2db tojás
2,5dl tej
90g olvasztott vaj


Elkészítés:
A száraz hozzávalókat  és a csokit összekeverjük egy edényben.
A tojásokat kissé felverjük, hozzáöntjük a tejet és az olvasztott vajat.
Majd ezt beleforgatjuk a lisztes keverékhez. Ne keverjük sokáig és intenzíven, csak röviden, amíg összevegyülnek.
A muffinformát kibéleljük papírral és kanállal elosztjuk benne a masszát.

200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A formában hagyhatjuk is kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése