2014. december 7.

Gyümölcskenyér


Hozzávalók:
6db tojásfehérje
180g porcukor
200g kandírozott gyümölcs
50g mazsola
0,5dl tej
pici rum vagy aroma
200g finomliszt
50g őrölt mandula


Elkészítés:
A tejbe öntünk egy pici rumot vagy aromát és beáztatjuk a mazsolát 1-2 órára.
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá felverjük. Beleforgatjuk a gyümölcsöket és a lecsöpögtetett mazsolát. Végül lassanként óvatosan belekeverjük a mandulával elkevert lisztet és a tejet is, amiben a mazsola ázott.
Vajjal vagy margarinnal kikent formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ajánlatos ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.
Ha kész, rögtön kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk az egészet porcukorral.


Ugyanez máskor:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése