2014. november 4.

Túrós pogácsa


Hozzávalók:
250g túró
200g tejföl
25g puha vaj vagy margarin
kb. 300-350g liszt
1/2 csomag sütőpor
10-15g só (ízlés szerint, ki milyen sósan szereti)

Tetejére:
1db tojássárga
1 evőkanál tej
ízlés szerint magok és/vagy reszelt sajt


Elkészítés:
A túrót, tejfölt és a vajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat, a sütőporral elkevert lisztet és a sót. 
A liszt mennyisége a túró nedvességétől ill. szárazságától függően változó. Mindenképpen kezdjük 300g-al és szükség szerint adjunk még a tésztához. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, hogy egy jól gyúrható, de nem ragacsos állagot kapjunk.

Enyhén lisztezett felületen kb. 1,5cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és tetszés szerint becsíkozzuk vagy bekockázzuk, majd lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogikat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.

Megkenjük a tetejüket a tejjel kikevert tojássárgával.

Tetszés szerint megszórhatjuk magokkal és/vagy reszelt sajttal.

Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

A sütőpapíron hagyhatjuk is kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése