2014. október 12.

Rácsos virslis


Ez tulajdonképpen ennek a finom pudingosnak a sós változata.
Természetesen ízlés szerint ez is variálható szinte a végtelenségig... virsli helyett lehet a töltelék: sajtos-sonkás; kolbászos; sajtkrémes; zöldséges...stb. ki mit kedvel, szeret jobban... :)

Hozzávalók (12db-hoz):
2cs. leveles tészta (2x275g)
6 db virsli
sajt (lehet szeletelt vagy reszelt is, még finomabb, ha füstöltet használunk)
kecthup, mustár

Megkenéshez:
1db tojás
2 ek. tej

Tetejére:
szezámmag


Elkészítés:
A leveles tésztát kiterítjük, 6 egyforma részre vágjuk.
Tésztarácsozó hengerrel vagy egy éles késsel vagy pizzavágóval bevágjuk a tészták egyik oldalát.
Az egészben maradt oldalra ráterítünk egy darab sajtot, rányomunk egy kis ketchupot, mustárt és ráillesztünk egy félbevágott virslit.

A tojást kettéválasztjuk és a fehérjével lekenjük a tészta szélét kb. 1cm szélességben. Ráhajtjuk a rácsos oldalt, a széleket összenyomkodjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a megtöltött tésztákat. 
A tojássárgát kikeverjük a tejjel, ezzel lekenjük a tésztát, megszórjuk egy kis szezámmaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Természetesen ugyanígy járunk el a másik csomag leveles tésztával is, ha 12db-ot szeretnénk készíteni. 

2 megjegyzés: