2014. október 26.

Egyszerű kovászos kiflik

Ezt a receptet egy kedves ismerősöm fordította le egy cseh videó szerint. 
Ezúton is köszönöm Edit!!! :)


Hozzávalók:
 Előtésztához:
20 g kovász
166 g rétesliszt
83ml víz

Kiflitésztához:
egész előtészta
166 g víz
333g rétesliszt
3 evőkanál olvasztott vaj
10 g cukor
10 g só


Elkészítés:
Az előtészta hozzávalóiból közepesen kemény tésztát gyúrunk, zacskót ráhúzva érleljük 12-16 órán keresztül.
Majd a többi hozzávalót is belekeverve min.10 percig dagasztjuk. Nagyon jó selymes állagú tésztát kapunk. Vékonyan belisztezve pihentetjük 3 órát.
A megkelt tésztát 8 részre vágjuk, gombócot formázva belőlük, zacskóval letakarva
pihentetjük újabb 15 percet.
Majd a cipókat kinyújtjuk vékonyra, körte formára, és a szélesebb oldalánál feltekerjük, és tekerés közben a szélein óvatosan nyújtjuk egy picit még kifelé.
Vízzel lespricceljük, letakarjuk zacsival és hagyjuk a duplájára kelni.
Forró gőzösített sütőben süssük, azaz egy edényben tegyünk vizet a sütő aljába.

Az eredeti recept szerint 250 fokon kellene sütni a kívánt szín eléréséig.

De mivel az én sütőmön 230fok a maximum, én úgy sütöttem 15 percet, majd a hőfokot 200 fokra visszakapcsolva további 10percig, aztán a vizesedenyt kivéve további 5 percet hagytam még pirulni.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése