2014. október 11.

Csokicsipsz avagy a házi készítésű Cookis


Hozzávalók:
250g margarin vagy vaj
1 bögre cukor (vagy barna cukor)
2db tojás

2 bögre liszt
1/2 csomag sütőpor

150g étcsoki durvára felvágva vagy csokilencse


Elkészítés:
A margarint vagy vajat habosra keverjük a cukorral és belekeverjük a tojásokat.
Majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk és kikeverjük.
Végül beleforgatjuk a feldarabolt csokit.

2 kanál segítségével kis kupacokat halmozunk egy sütőpapíros tepsire, de egymástól távolabbra, mert szélesedni fognak.
180 fokra előmelegített sütőben kb.12-15 perc alatt megsütjük. 

Ha az alja megpirul/barnul és a teteje fehér puha marad, akkor már jó, mert a levegőn "megszárad", ropogós lesz a teteje is. Fémdobozban hetekig eláll. Már ha marad belőle... :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése