2014. október 19.

100% rozskenyér dagasztás nélkül, kovásszal és napraforgómaggal

Egy kedves ismerősöm fordította le nekem ezt a cseh receptet. Nagyon egyszerű elkészíteni, csak összekeverni kell a hozzávalókat és várni és sütni.
Köszönöm Edit!!! :)


Hozzávalók:
1 ek. rozskovász
3,7dl langyos víz
200g tk rozsliszt

125g tk rozsliszt
1 ek só
ízlés szerint fűszerek
50g napraforgómag


Elkészítés:
Este elkeverünk 1 evőkanál rozskovászt 3,7dl langyos vízzel és 200g teljes kiőrlésű rozsliszttel. Folpackkal letakarva 10-12 órát állni hagyjuk.

Másnap reggel hozzáadunk 125g teljes kiőrlésű rozslisztet, 1 ek. sót, ízlés szerint fűszereket és 50g napraforgómagot.

Lapátkanállal összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt formába kanalazzuk a masszát, a tetejét elsimítjuk és megszórjuk még egy kis maggal tetszés szerint.

Sütőzacskóba csomagoljuk, és 2-5 órát állni hagyjuk, attól függően milyen gyorsan kel...

Hideg sütőben kezdjük sütni, 220fokra állítva, 55-60 percig.

Kicsomagoljuk és csak simán a rácson 200fokon további 15 percig sütjük.  

Végül rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése