2014. szeptember 19.

Piskótatekercs


Hozzávalók:
5db tojás
150g kristálycukor
150g liszt
2 evőkanál olaj

Töltelék:
kb.200-250g lekvár ízlés szerint


Elkészítés:
A piskótát az itt leírtak szerint elkészítjük:
Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyű lágy tészta lesz belőle. Ez kb. 12-15perc.
A lisztet lassanként a tojásos masszához szitáljuk és óvatosan belekeverjük. Végül az edény oldaláról belecsorgatva adjuk hozzá az olajat és azt is finoman belekeverjük a masszába. 
Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk.
180 fokosra előmelegített sütőben sütjük 10 percig. 
Ha kész, egy kiterített konyharuhát bespriccelünk egy kevés vízzel, és ráborítjuk a megsült tésztát és óvatosan lehúzzuk róla a papírt.
Még forrón föltekerjük a konyharuha segítségével és így hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, óvatosan feltekerjük és a tetejét meghintjük porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése