2014. szeptember 21.

Kovászos pizzatészta



Ez a finomság is ennek a finom kenyérnek a receptjéből született.

Hozzávalók (kb. 30x35cm tepsihez):
Előtészta:
50g kovász
100g víz
100g kenyérliszt

Pizzatészta:
egész előtészta
1dl víz
200g liszt
10g burgonyapehely
1 evőkanál só
1 evőkanál oregáno

2 evőkanál olaj

Elkészítés:
 A hűtőben (vagy konyhapulton) pihenő kovászból kimérünk 50g-ot, kikeverjük 1dl vízzel, majd a 100g lisztet is belekeverjük. Folpackkal letakarva konyhapulton hagyjuk 12 órát.
A tészta összeállításához dagasztótálba öntjük az egész előtésztát.
Hozzákeverjük a vízet, lisztet, burgonyapelyhet, oregánót. Lazán összekeverjük, és 30 percet állni hagyjuk.
Hozzáadjuk a sót és alaposan összedagasztjuk a tésztát. Ha már szépen simára összeállt, ráöntjük az olajat, és tovább dagasztjuk, amíg felveszi azt is a tészta. Közepesen lágy, inkább lágyabb felé hajló állagú lesz a tészta. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg a duplájára kel.


Akkor enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk a tésztát kb. tepsi nagyságúra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe átrakjuk a tésztát,

és ízlés szerint megpakoljuk a tetejét.
Végül 200 fokra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése