2014. szeptember 3.

Édes töltött kiflik kovásszal


Ennek a lekváros kiflinek a kovászos változata ez.
Még langyosan a legfinomabb! :)

Hozzávalók:
Tészta:
200g kovászolt kovász
2dl tej
3 evőkanál barna cukor (ízlés szerint lehet több is)
600g liszt
csipet só
1db tojás
60g puha vaj

Töltelék:
lekvár (ízlés szerint), nutella, csoki- vagy vaníliakrém...

Tetejére:
1db tojás


Elkészítés:
A langyos tejjel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk, amíg egy kicsit lágyabb tésztát kapunk. Vékonyan belisztezve, letakarva hagyjuk pihenni amíg kb. a duplájára kel. Akkor egyszer átgyúrjuk a tésztát és ismét pihentetjük, amíg újra kb. a duplájára kel.
Enyhén lisztezett munkalapon 8 egyforma részre vágjuk a tésztát.

Majd minden darabot egyenként kinyújtunk kissé ovális, kb. körte formára 

és rárakjuk az alsó részre a tölteléket:

Óvatosan feltekerjük és kissé meghajlítva sütő papíros tepsire fektetjük:

Ismét hagyjuk kb. 1 órát pihenni, majd egy felvert tojással lekenjük a kifliket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése