2014. augusztus 20.

Rozskovászos joghurtos korpás kenyér

 

Hozzávalók:
200g kovászolt kovász (itt tk.rozsliszttel etetve)
1,5dl langyos víz
150g natúr joghurt
50g világos rozsliszt
150g fehér tönkölyliszt
250g kenyérliszt
20g zabpehely
20g zabkorpa
10g só
20g olvasztott vaj


Elkészítés:
A joghurtot kikeverjük a vízzel és meglangyosítjuk, majd alaposan kikeverjük a kovásszal, úgy hogy teljesen feloldódjon benne. 
Majd hozzáadjuk a többi a hozzávalót és jól összedagasztjuk a tésztát. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.

Akkor átgyúrjuk egyszer, és ismét hagyjuk pihenni kb. a duplájáig. 
Majd megformázzuk, sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, a tetejét ráhelyezve újra pihentetjük, amíg majdnem megduplázódik a nagysága. Akkor bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra.


A kenyeret és a jénai tetejét lespricceljük hideg vízzel. A kenyeret tetszés szerint bevágjuk, ízlés szerint megszórhatjuk korpával, liszttel, zabpehellyel.


Majd a jénai tetejét rárakjuk és betoljuk a forró sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lespricceljük hideg vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.


Itt egy másik fajta kenyérliszttel készítve, kirepedezve:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése