2014. augusztus 23.

Rozskovászos fehér DNK - avagy a Dagasztás Nélküli Kenyér


Hozzávalók:
100g kovász (itt tk. rozsliszttel etetett)
3,5dl víz
450g kenyérliszt
10g só

Elkészítés:
A kovászt simára keverjük a vízzel, majd hozzászitáljuk a lisztet, + egy kis sót és fakanállal lazán összekeverjük

és letakarva a konyhapulton hagyjuk 10-12 órát.

Reggel rálisztezünk, hogy a táltól elváljon

és meg a tálban kihúzkodva hajtogatjuk, 1 órát még állni hagyjuk,

majd a sütőedényt berakjuk a hideg sütőbe, bekapcsoljuk max-ra, ami nálam kb.230-240 fok (nincs ráírva). 
Amikor forró a sütő, az edényt óvatosan kivesszük, tetejét leemeljük, a kenyeret beleborítjuk, tetejét ráillesztjük és 30 percig így sütjük, majd a tetejét levéve 200 fokon további 20 perc alatt megsütjük. 
Rácson hagyjuk kihűlni.


 Ez volt az elsö DNK-m fehér kovásszal és kenyérliszttel:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése