2014. augusztus 31.

Kovászos sajtos csiga


Hozzávalók:
2,5dl víz
450g kenyérliszt
20g burgonyapehely
20g olvasztott vaj
10g só

kb. 2 evőkanál tejföl
250g reszelt sajt

Tetejére:
1 evőkanál tejföl
1db tojás


Elkészítés:
A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet, burgonyapelyhet, a vajat, és csak utoljára a sót. 
Jól kidolgozzuk a tésztát, majd belisztezve letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
Egyszer átgyúrjuk a tésztát és ismét pihentetjük, amíg újra kb. a duplájára kel.
Lisztezett munkalapon vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a tejföllel, rászórjuk a reszelt sajtot és a szélesebb oldalánál feltekerjük, mint a piskótatekercset.
Éles késsel kb. 2-3cm széles szeletekre felvágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk.
Letakarva ismét pihenni hagyjuk, amíg kb. a másfélszeresére nő.
Akkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, és a csigákat bekenjük a tejföllel kikevert tojással, majd kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése