2014. július 5.

Kovászos vaníliás briós kókusztejjel


Hozzávalók:
Tésztához:
1dl kókusztej
1,5dl tej
50g cukor
500g liszt
csipet só
50g olvasztott vaj

Töltelék:
1cs. vaníliás pudingpor
1dl tej
cukor ízlés szerint
3dl kókusztej

Tetejére:
kb.20g olvasztott vaj
cukor



Elkészítés:
A kovászt alaposan kikeverjük a langyos tejekkel, majd hozzáadva a többi hozzávalót jól kidolgozzuk a tésztát, úgy hogy egy lágyabb, de NEM ragacsos tésztát kapjunk.
Vékonyan belisztezve letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel.

Közben elkészítjük a pudingot: 3dl kókusztejet felteszünk melegedni. A pudingport ízlés szerinti cukorral és 1dl tejjel simára keverjük. Ha forr a kókusztej, belekeverjük a kikevert cukros pudingport és addig kevergetjük, amíg jól besűrűsödik. Tűzről levéve, időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
TIPP: Ha beborítjuk folpackkal, nem bőrösödik meg.
  
Lisztezett felületre borítjuk a tésztát és 8 egyforma részre vágjuk, majd mindegyiket gombóccá formázzuk.
A gombócokat egyenként vékony ovális/téglalap formára kinyújtjuk.
Megkenjük a pudinggal (nem túl vastagon) és feltekerjük, majd konyharuhára fektetjük amíg az összessel végzünk. Aztán az első elkészülttel kezdve ismét a deszkán óvatosan megsodorjuk őket, hogy kb. 45cm hosszú legyen, majd csigaformában összetekerjük. A végét lelapítjuk és a csiga alá hajtjuk.
Mindjárt a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket.
A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra, amíg bemelegszik, letakarva hagyjuk a briósokat.
Végül lekenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk cukorral és kb.30 perc alatt megsütjük.  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése