2014. július 14.

Kovászos lángos

 

Ez a kovászos változata ennek a fantasztikus lángosnak. 

Hozzávalók:
3dl langyos víz
500g liszt
10g só
0,5dl olaj



Elkészítés:
A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót. Összedolgozzuk, hogy keményebb galauskatészta sűrűségű legyen. 


Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.

Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a tészta alá nyomkodjuk, így kinyomkodva a tésztából a levegőt. Letakarva ismét hagyjuk min.30 percet pihenni.
Darabokra tépkedjük és egy olajozott tányérra/tálcára rakjuk, majd újra minimum 10 percet állni hagyjuk.


Közben megmelegítjük az olajat, aminek nagyon nagyon forrónak kell lennie.
A tésztadarabokat olajos kézzel körbe-körbe kihúzkodjuk, lehetőleg kör alakúra és vigyázzunk, hogy ne szakadjon el. Forró olajban mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük, majd jól lecsepegtetjük.
Ízlés szerint tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése