2014. június 3.

Teljes kiőrlésű magos korpás búzakenyér


Hozzávalók:
200g kenyérliszt
100g teljes kiőrlésű búzaliszt
20g búzakorpa
1 evőkanál só
1 kiskanál cukor
1,5dl langyos víz
10g friss élesztő
3 evőkanál olaj
kb. 1-1 evőkanál napraforgó-, szezám-, len- és tökmag


Elkészítés:
A hozzávalókat a magokon kívűl összedolgozzuk.
Készíthetjük a dagasztást kézzel, robotgéppel vagy kenyérsütőgéppel is...
Amikor már majdnem összeállt a tészta, akkor adjuk csak hozzá a különböző magokat. 
Majd cipót formázva belőle, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Közben kb. félidőben 1-szer átgyúrjuk és hagyjuk tovább kelni.
Ha megkelt, megformázzuk, sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, tetejét rátesszük és ismét hagyjuk, amíg kb. a duplájára kel.
Majd egy éles késsel vagy pengével bevágjuk a kenyér tetejét, bespricceljük hideg vízzel a jénai tetejét és a kenyeret is, és megszórjuk tetszés szerint még magokkal, végül ráhelyezzük a jénai tetejét és 200 fokra előmelegített sütőben kb.45-50 perc alatt megsütjük.
A jénai tetejét levéve még süthetjük további 5-10 percet, úgy ropogósabb lesz a külseje.
A sütőből kivéve, lespricceljük a kenyér tetejét még egy kis hideg vízzel.
Végül rácsra rakva hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése