2014. június 15.

Mogyorós kevert süti


Hozzávalók:
2db tojás
125g cukor
1dl tej
1dl olaj
150g liszt
1/2csomag sütőpor
100g darált mogyoró
kb. 50g egész mogyoró

Tetejére:
tetszés szerint tortabevonó (nálam most ez is mogyoró izű)

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra bemelegítjük.
Az egész mogyoróból 8-10 szemet félreteszünk díszítésnek, a többit pedig durvára összevágjuk.
A tojásokat a cukorral habosra felverjük, majd további kevergetés közben hozzáöntjük az olajat és a tejet. Végül a száraz hozzávalókat keverjük bele, a sütőporral elkevert lisztet, a darált és az összevágott mogyorót.
A masszát egy vajazott, lisztezett formába öntjük és betoljuk a forró sütőbe. Kb.40 perc alatt átsül, de tűpróbával ajánlatos ellenőrizni.
Ha kihűlt, bevonjuk a felolvasztott tortabevonóval, és a félretett pár szem mogyoróval díszítjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése