2014. június 4.

Joghurtos sós kifli


Hozzávalók (8db-hoz):
Tésztához:
400g finomliszt
1 evőkanál só
 10g friss élesztő
1 kiskanál cukor
250g natúr joghurt
50g olvasztott vaj

Belsejébe:
kb.25g puha vaj

Tetejére:
ízlés szerint:
durva só
egész kömény


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Vékonyan belisztezve pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Kb. félidőben átgyúrjuk egyszer.
1. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapra vagy szilikonlapra helyezzük és 8 egyforma részre vágjuk.
2. A tésztadarabokat gombóccá formázzuk és kb. 10 percig hagyjuk pihenni.
3.  Minden gombócot egyesével vékonyra kinyújtunk, először kör alakúra, aztán 1 irányba nyújtjuk tovább, hogy ovális formájuk legyen.
Megkenjük a puha vajjal és föltekerjük. (ettől lesz olyan letekerős...)
4. Kissé meghajlítva a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra és gőzölős sütő hiányában egy edényben vizet teszünk a sütő aljába.
5. A kifliket lespricceljük hideg vízzel és tetszés szerint megszórhatjuk durva sóval, köménnyel vagy akár magokkal is. De simán is hagyhatjuk, ha úgy tetszik...:)
6. Kb.25 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Receptötlet: Limara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése