2014. június 30.

Joghurtos amarántos kifli


Hozzávalók (8 db-hoz):
300g natúr joghurt
1 kiskanál cukor
20g friss élesztő
500g liszt
20g puffasztott amaránt
10g só
50g olvasztott vaj

Belsejébe:
kb. 20g olvasztott vaj

Tetejére:
ízlés szerint:
durva só és/vagy magvak

Elkészítés:
A joghurtot meglangyosítjuk elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk egy kissé felfutni.
Majd hozzáadjuk a többi anyagot és jól összedolgozzuk, úgy hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel. Kb. félidőben átgyúrjuk egyszer.
Enyhén lisztezett felületen 8 egyforma darabba vágjuk a tésztát, gombócokat formázunk belőlük, és kb. 10-15 percet állni hagyjuk. 
Minden darabot egyesével vékonyra kinyújtunk először kör alakúra, aztán 1 irányba nyújtjuk tovább, hogy ovális formájuk legyen.
Megkenjük vékonyan az olvasztott, de nem meleg vajjal és föltekerjük. (ettől lesz olyan letekerős...)
A kifliket kissé meghajlítva sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. 
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra és gőzölős sütő hiányában egy edényben vizet teszünk a sütő aljába.
A kifliket lespricceljük hideg vízzel és tetszés szerint megszórhatjuk durva sóval, köménymaggal vagy akár más magokkal is. De simán is hagyhatjuk, ha úgy tetszik...:)
Kb.25 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.


Receptötlet: Limara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése