2014. június 8.

Hamburgerzsemle öregtésztával


Hozzávalók (8db zsemléhez):
330g kenyérliszt
1 kiskanál só
1dl tej
15g friss élesztő
30g cukor
1db tojás
1dl joghurt
50g olvasztott vaj

Tetejére:
1db tojás
ízlés szerint szezámmag



Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, hogy egy lágyabb, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
Készíthetjük kenyérsütőgéppel vagy konyhai robotgéppel, vagy akár kézzel is.
Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel. Közben kb. félidőben átgyúrjuk 1-szer.
Elfelezzük a cipót, a feleket is felezzük, végül mind a 4 darabot szintén megfelezzük. Így 8 kis tésztadarabot kapunk. Ezt hagyjuk kb.10 percig pihenni mielőtt formázzuk.
Mindegyiket gombóccá formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük.
Letakarva ismét pihentetjük amíg kb. duplájára növekednek.
Végül lekenjük egy kissé felvert tojással, tetszés szerint megszórhatjuk szezámmaggal is, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése