2014. június 21.

Duplán csokis muffin


Hozzávalók:
1db tojás
150g cukor
2,5dl tej
100g olvasztott vaj
250g liszt
1/2 csomag sütőpor
30g cukrozatlan kakaópor

100-100g fehér és étcsokoládé


Elkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra melegedni.
A kétféle csokit durvára felaprítjuk.
A tojást kikeverjük a cukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejet, majd a vajat, végül a száraz hozzávalókat, azaz a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
Utolsóként adjuk hozzá a csokidarabokat. Ezt mát csak néhány mozdulattal óvatosan beleforgatjuk.
Papírral bélelt muffinformába kanalazzuk a masszát és az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ajánlatos ellenőrizni.
Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése