2014. április 5.

Leveles krémes szelet

 
Hozzávalók:
1cs.(275g) leveles tészta
 
Krémhez:
3dl tej
100g cukor
40g kemenyítő
4db tojás sárgája
1/2 vaníliarúd
 
Tetejére:
 fehér csoki vagy fondant
 
Elkészítés:
A vékonyra nyújtott leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, villával megszurkáljuk.
 
 200fokra előmelegített sütőben kb.15-20perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Végül 3 egyforma részre vágjuk.
 
A krémhez 1dl tejet a fele cukorral és a keményítővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és jól kikeverjük.
A maradék 2dl tejet, a maradék cukorral és egy fél rúd vanília kikapart belsejével felforraljuk.
1-2 evőkanállal átrakunk a forró vaníliás tejből a tojásos keverékbe és összekeverjük.
Majd a tojásos keveréket beleöntjük a forró tejbe és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Gyakori kevergetéssel langyosra hűtjük.
Egy lapot megkenünk a krém felével, ráillesztjük a második lapot, azt megkenjük a maradék krémmel, végül a harmadik lapot is rátesszük.
A tetejét leöntjük tetszés szerint olvasztott csokival vagy fondanttal és elsimítjuk rajta.
Végül néhány órára hűtőbe rakjuk, de legjobb egy éjszakát hűteni, mielőtt felvágjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése