2014. március 8.

Sajtos vajas kifli


Hozzávalók (16db-hoz):
450g liszt
1 evőkanál só
1dl tej
2 evőkanál cukor
20g friss élesztő
1db tojás
100g tejföl
50g olvasztott vaj
 
Töltelék:
60g olvasztott vaj
kb. 80-100g reszelt sajt
 
Tetejére:
1db tojás
Ízlés szerint szezámmag, reszelt sajt
 
 
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, hogy egy közepesen kemény, nem túl lágy tésztát kapjunk. Letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Közben átgyúrjuk egyszer.
Lisztezett felületen félbevágjuk, mindkettőt vékony kör alakúra kinyújtjuk.
Az egyik lapot megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráillesztjük a másik kinyújtott tésztalapot. Nyújtófával kicsit lapítunk még rajta, majd egy éles késsel vagy pizzavágóval 16 cikkre vágjuk.
A cikkeket kintről befelé feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.
A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk, amíg bemelegszik, hagyjuk a kifliket pihenni.
Majd lekenjük egy kissé felvert tojással és tetszés szerint megszórjuk a tetejüket szezámmaggal és/vagy reszelt sajttal.
Végül betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése