2014. március 11.

Kókusztejes fonott kalács-koszorú


Hozzávalók:
450g liszt
csipet só
80g cukor
20g friss élesztő
2dl kókusztej
1db tojás
50g olvasztott vaj
 
Tetejére:
kb. 0,5dl kókusztej
cukor
 
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, hogy lágyabb, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
Készíthetjük kenyersütögéppel, konyhai robotgéppel vagy akár kézzel is.
Letakarva kelesztjük amíg kb. a duplájára kel, kb. félidőben átgyúrjuk egyszer.
Majd 3 egyforma részre vágjuk. Mindhárom darabot kisodorjuk kb. 70cm-es darabra.
 
Majd összefonjuk őket, így egy kb.50cm-es kalácsot kapunk.
 
Kivajazott formába rakjuk, a végeit kissé összenyomjuk.
 
Letakarva ismét pihentetjük, amíg a sütő 180 fokra bemelegszik, amit csak ekkor kapcsolunk be.
Majd a tetejét bekenjük kókusztejjel és megszórjuk cukorral.
 
Végül kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
Langyosan már akár meg is vághatjuk, úgy is nagyon finom.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése