2014. március 22.

Citromos kevert süti

 
Hozzávalók:
2db tojás
120g cukor
1cs. vaníliás cukor
1dl olaj
1dl citromlé
1db citrom reszelt héja és kifacsart leve
200g liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
 
Tetejére:
tetszés szerint:
- megszórhatjuk csak porcukorral vagy
- leönthetjük porcukor és citromlé keverékéből készített mázzal vagy
- leönthetjük kész citrom ízű Fondant-al vagy cukormázzal
 
 
Elkészítés:
Gépi mixerrel vagy konyhai robotgéppel a tojásokat a cukrokkal habosra felverjük.
Majd hozzáöntjük az olajat, a citromlét, a citrom lereszelt héját, és kifacsart levét, és kis ideig tovább verjük. Végül hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Így addig keverjük, amíg teljesen egynemű lesz a tészta.
Kivajazott, lisztezett formába öntjük és 180 fokosra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük. Szúráspróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, tetszés szerint megszórjuk porcukorral vagy porcukor és citromlé keverékéből készített mázzal is bekenhetjük.

 
A felső képeken szilikonformában készült, amiben a súlytól eléggé elszélesedett a süti. Mert ugye a szilikon puha, könnyű, nem fixen stabilak az oldalak...
 Itt ugyanez őzgerinc formában:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése