2014. március 6.

Almás fonott kalács



Hozzávalók:
Tésztához:
2,5dl habtejszín
1db tojás
400g liszt
csipet só
50g cukor
15g friss élesztő
 
Töltelékhez:
5db közepes méretű alma
cukor
fahéj
 
Tetejére:
1db tojás
cukor
 

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Lehet kézzel, kenyérsütögéppel vagy konyhai robotgéppel is. Majd letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel. Félidőben átgyúrjuk egyszer.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és ízlés szerinti mennyiségű cukorral és fahéjjal ízesítjük.
A tésztát lisztezett felületen 3 egyforma nagyságú részre vágjuk.
Minden darabot vékony téglalap formára kinyújtjuk. Az almatölteléket kinyomkodjuk, és elosztjuk a 3 tésztán. Mindegyiket föltekerjük a szélesebb oldalánál.

Egy sütőpapírral bélelt tepsin  szorosan egymás mellé fektetjük a 3 föltekert tésztát  és összefonjuk, mint a fonott kalácsnál. A végeiket kissé aláhajtjuk.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, amíg bemelegszik, hagyjuk a kalácsot a tepsin pihenni.
Majd kb.35-40 perc alatt megsütjük, végül rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése