2014. február 24.

Meggyes lepény

 
Hozzávalók:
2db tojás
150g porcukor
1 cs. van. cukor
100g margarin
250g liszt
1/2cs. sütőpor
csipet só
2,5dl tej
 
500g magozott meggy
 
Elkészítés:
Mixerrel vagy robotgéppel a tojást habosra keverjük a cukrokkal, folytonos keverés közben hozzáadjuk a puha margarint, tovább habosítjuk, végül belekeverjük a sóval és sütőporral elkevert lisztet, utoljára pedig a tejet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk a masszát.
Tetején elosztjuk a lecsöpögtetett meggyet.
180fokra előmelegített sütőben kb. 25perc alatt megsütjük.
Még forrón megszórjuk porcukorral a tetejét.
A tepsiben hagyhatjuk is kihűlni, végül kockára vágva kínáljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése