2014. január 5.

Tejfölös Mascarponekrémes Gyümölcsös - Sütés nélkül

 
Ehhez a finomsághoz Torma konyhájában találtam az ötletet. Már egy ideje szemeztem az említett recepttel, de valahogy (még) nem került rá sor...
Így az ünnepek után rendelkeztem még némi "süteményes maradékkal"(mascarpone,tejszín...), amit már fel kellett használni.
Torma sütije adta ehhez az alapötlet. Köszi Torma! :)
Ahogy fentebb írtam, mivel "maradékokból" készült, azért lettek a mennyiségek is sacc/kb megadva.
 
Fantasztikusan finom krémes desszert. Nagyon gyorsan összeállítható, de egy éjszakát sajnos muszáj hüteni a fogyasztás elött!
 
Hozzávalók:
kb.100-120g babapiskóta
kb.3-4 evökanál lekvár (ízlés szerint)
kb.250g mascarpone
kb.3 evökanál cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb)
1 csomag vaníliás cukor
kb.1,5dl tejföl
1 evökanál citromlé
kb.1-1,5dl tejszín
kb. 300g friss vagy fagyasztott vegyes gyümölcs
 
 
Elkészítés:
1. A babapiskótát egy szögletes üveg- vagy kerámiatálba fektetjük szorosan egymás mellé.
2. Lekenjük a lekvárral.
3. Az alaposan lecsöpögtetett gyümölcs felét elosztjuk rajta. 
4. A mascarponet kikeverjük a cukrokkal, a tejföllel, és a citromlével, végül belekeverjük a keményre vert tejszínhabot. Majd rákenjük a krémet a gyümölcsös piskótára.
5. Végül a maradék gyümit is elosztjuk a tetején és hütöbe rakjuk egy éjszakára.
6. Másnap kockára vágva tálaljuk.
 
 
TIPP: Ízlés szerint variálható a lekvár és a gyümölcsök fajtajának variálásával :)
Söt még egy kis reszelt vagy olvasztott csokival is meg lehet bolondítani a tetején...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése