2014. január 20.

Krémes




Hozzávalók:
2x275g vajas vagy sima leveles tészta

Krémhez:
6dl víz
100g cukor
3csomag vaníliás pudingpor

6db tojásfehérje
70g porcukor

Tetejére:
porcukor


Elkészítés:
A kinyújtott leveles tésztát villával megszúrkáljuk, majd sütöpapíros tepsin 200fokra elömelegített sütöben kb.10 perc alatt megsütjük. Majd félretesszük és hagyjuk teljesen kihülni.
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük.
A vízet a cukorral és a pudingporral egy nagyobb edényben teljesen simára kikeverjük. Közepes lángon megfözzük a pudingot. Ha besürüsödött, visszavesszük a lángot és óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét. Addig forgatjuk benne, amíg teljesen egynemü lesz, ez tart néhány percet, így közben a hab is meg tud föni.
Az egyik kihült tésztára még forrón rákenjük a krémet, lehetöleg egyenletesen elsimítjuk rajta.
A másik kihült tésztalapot egy recés késsel felkockázzuk, majd ugyanabban a sorrendben rápakoljuk a krém tetejére.
Hütöben jól lehütjük, legjobb ha egy éjszakát is pihen a hütöben. Végül porcukorral megszórjuk és kockára vágva tálaljuk.

A fennt megadott mennyiségböl nekem egy kb. 40x24cm nagyságú, 4cm magas sütemény született.




TIPP: Ha még magasabbra szeretnénk a krémet, készíthetjük:
a, vagy kevesebb tésztán ugyanezt a mennyiséget
b, vagy 9 tojásból (9dl víz, 150g cukor, 4 cs. pudingpor, 9 tojásfehérje, 100g porcukor), ill. ennek megfelelöen akár még több fehérjéböl is...


Recept forrása: Napfény és Fűszer


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése