2014. január 18.

Csörögefánk / Forgácsfánk


Hozzávalók:
450g liszt
csipet só
40g porcukor
6db tojássárga
180g tejföl
80g olvasztott vaj
 
Sütéshez:
olaj
 
Elkészítés:
A hozzávalókat egy közepesen kemény tésztává gyúrjuk össze, amikor már nem ragad a deszkához és szép homogén, letakarva pihentetjük 30percet.
Vékonyan belisztezett deszkán kb.2-3mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, derelyevágóval 4-5cm széles csíkokra vágjuk, majd ferdén kockákat vágunk rajta, úgy hogy rombusz forma legyen belölük. A rombuszok közepét is bevágjuk kb.1-2cm hosszan. Ezen a metszésen áthúzzuk az egyik csúcsot (tetszés szerint lehet akár mind a kettöt is...).
Majd bö, nem túl forró olajban néhány perc alatt megsütjük mindkét oldalát. Papírtörlöre tesszük lecsöpögtetni.
Végül porcukorral megszórva + ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.

Recept forrása: Limara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése