2013. december 21.

Sajtos tekercs


Hozzávalók:
Tésztához:
500g liszt
250g vaj/margarin
2dl tejföl
1 evőkanál só
1/2 csomag sütőpor

Töltelékhez:
250g vaj/margarin
250g reszelt sajt


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit sima tésztává dolgozzuk, majd osszuk 4 egyenlő részre. 
Mindegyiket nyújtsuk ki kb. 3mm vékony egyforma nagyságú téglalap formára.
A töltelékhez a vajat/margarint keverjük össze a reszelt sajttal.

1. Variáció (kevesebb, de nagyobb csigákhoz):

Az első tésztalapot kenjük meg a töltelék 1/3 részével, ráillesztjük a következő tésztalapot, megint a krém, és így tovább, amíg elfogynak az anyagok. A végén egyszer még átmegyünk a nyújtófával rajta oda-vissza, majd föltekerjük, mint a piskótatekercset.

A tekercset alufóliába csomagolva egy éjszakára rakjuk hűtőbe.
Másnap kb. 1cm vékony szeletekre vágjuk fel, és a korongokat egymástól kicsit távolabbra helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe.

180fokra előmelegített sütőben kb.10-15 perc alatt süssük meg, ill. amíg aranybarna lesz a teteje.

TIPP: amikor a sütőlapra fektettük a felszeletelt korongokat, megbolondíthatjuk még a tetejére szórva egy kis füstölt vagy parmezán sajttal is... :)  
 
 2. Variáció (több, kisebb csigához):
Az első tésztalapot kenjük meg a töltelék 1/4 részével, ráillesztünk egy tésztalapot, és egyszer még átmegyünk a nyújtófával rajta oda-vissza, azt is megkenjük a sajtos krémmel, majd föltekerjük, mint a piskótatekercset. A maradék 2 kinyújtott tésztát ugyanígy készítjük el.

3. Variáció (még több kicsi csigához):
Készíthetjük egyenként is, hogy minden lapot, kinyújtunk, megkenünk, feltekerjük.

Többi minden ugyanaz, mint a feljebb leírtaknál...
A tekercseket alufóliába csomagolva egy éjszakára rakjuk hűtőbe.
Másnap vékony szeletekre vágjuk fel, és a korongokat egymástól kicsit távolabbra helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
180fokra előmelegített sütőben kb.10-15 perc alatt süssük meg, ill. amíg aranybarna lesz a teteje.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése