2013. november 20.

Tökmagos rozsos kenyér

 
 
Hozzávalók:
200g öregtészta
200g kenyérliszt
100g világos rozsliszt
10g burgonyapehely
1 evökanál cukor
15g friss élesztö
2dl víz
1 evökanál só
50g puha vaj
100g tökmag

Tetejére:
kb. 20g tökmag durvára vágva

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a tökmag kivételével összedolgozzuk. Ha már majdnem összeállt a tészta adjuk hozzá a tökmagot és gyúrjunk egy rugalmas tésztát.
Vékonyan belisztezve, letakarva pihentessük amíg a duplájára kel.
Gyúrjuk át egyszer, majd a sütöpapíros jénaiba rakjuk, tetejét rárakva ismét pihentetjük kb. 30percet.
Tetszés szerint bevágjuk a kenyér tetejét, bespricceljük hideg vízzel és megszórjuk a durvára vágott tökmaggal. A jénai tetejét rárakva ismét hagyjuk pihenni amíg bemelegszik a sütö, amit csak ekkor kapcsolunk be 200 fokra melegedni.
A jénai tetejét is jól bespricceljük hideg vízzel, majd ha forró a sütö, betoljuk a kenyeret és kb. 50-60 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Végül rácsra rakva kihütjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése