2013. november 10.

Szeletes sajtos kenyér

 
 
Hozzávalók:
Tészta:
450g liszt
1 evökanál só
1 evökanál cukor
2,5dl tej
20g friss élesztö
40g puha vaj
100g reszelt füstölt sajt
 
"Töltelék":
40g olvasztott vaj
100g reszelt sajt

 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Lehet kézzel is, robotgéppel is vagy kenyérsütögéppel is. Majd vékonyan belisztezve, letakarva, hagyjuk pihenni amíg kb. a duplájára kel. Kb. félidöben átgyúrjuk egyszer.
Amikor szépen megkelt a tésztánk, egy vékonyan lisztezett felületen kb.40x40cm nagyságúra kinyújtjuk.
Lekenjük az olvasztott vajjal, majd elosztjuk rajta a reszelt sajtot és finoman kicsit lenyomkodjuk.
Majd 4 egyforma széles csíkra vágjuk. Így 4db kb. 10x40cm tésztacsíkot kell, hogy kapjunk.
A tésztacsíkokat óvatosan egymásra helyezzük és ezeket is szintén 4 egyforma részre vágjuk. Így 4db kb.10x10cm-es réteges tésztát kell, hogy kapjunk.
Ezeket szintén vigyázva egymásra helyezzük, úgy hogy az utolsó kockát megfordítva rakjuk rá, hogy ne a sajtos oldala legyen legfelül, tehát mindkét végén tésztával kell, hogy zárodjanak a tésztalapok.
Vajazott, lisztezett vagy sütöpapírral bélelt formába rakjuk és letakarva pihentetjük további 30-40percig. Nem baj, ha lazán vannak a formában, még nagyobbodnak és összesülnek majd.
Közben a sütöt bemelegítjük hölégkeveréses 160fokra, ennek hiányában 180 fokra.
Végül kb.40perc alatt megsütjük. Ha túl hamar barnulna a teteje, takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg.
Rácsra rakva hagyjuk kihülni. 
 
 
Recept forrása: Fahéj
Ezúton is köszi az ötletet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése