2013. november 11.

Bögrés palacsinta

Nemrégen jött szembe velem ez a különös palacsintarecept. Na jó, nem is olyan különös, csak kicsit más, mint a megszokott...:)
Könnyű, levegős a tésztája, olyan mint a piskóta és vastagabbra van sütve, mint a hagyományos pali.
Azzal kezdtem, hogy a bögrém mindjárt lemértem. 2,5dl!
A megadott mennyiségből én 12db 20cm átmérő palacsintát sütöttem ki.


Hozzávalók:
4db tojás
csipet só
2 csomag vaníliás cukor
2 bögre tej
1/4 bögre olaj
2 bögre liszt
én személy szerint soha nem teszek a palacsintatésztába cukrot(csak a vaníliás cukrot), mert a töltelék úgyis édes ami belekerül, de aki inkább úgy szereti nyugodtan tehet bele ízlés szerint 1-2 evőkanál cukrot is
+kevés olaj a kisütéshez

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet, olajat, és a lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
(Tényleg olyan állagú is lesz, mint egy piskótatészta)

Egy teflonos/tapadásgátlós sütőben kb. 20cm átmérőjű palacsintákat sütünk.

Ízlés szerint megtöltjük, föltekerjük vagy háromszögre hajtogatjuk és porcukorral is megszórhatjuk a tetejét.

Természetesen süthetünk ízlés szerint  kisebbet is, vastagabbat is, vékonyabbat is...:) 
  
Recept forrása: Konyhabuli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése