2013. október 14.

Krémes csokigolyó

Ez a kis finomság teljesen a véletlen szüleménye...
Történt ugyanis, hogy tegnap készítettem pontosabban akartam készíteni Fatörzset, de sajnos a piskótáját kicsit elbénáztam, mert egy vastag lapot sütöttem 2 vékonyabb helyett, így egy tekercs lett csak belöle és maradt a krémböl, ami a tölteléke volt. De nem csak 1 vagy 2 kanállal, hanem kb. a fele mennyiség, amit kidobni nagy kár lett volna, mert fantasztikus íze van.
Bedobozoltam, hütöbe tettem, és gondoltam majd másnap alkotok belöle valamit.
 De idö hiányában sajnos nem tudtam tésztát készíteni hozzá... Amikor kivettem a hütöböl, szépen meg volt dermedve, és akkor jött a gondolat, hogy kis golyókat formázva, csokiban megforgatva is milyen finom lehet...
Van egy kis gömb formájú kanalam, amivel nem is volt olyan ördöngösség megformázni. 


Hozzávalók:
2,5dl tejszín
250g cukor
125g cukrozatlan kakaópor
350g vaj
kb.100g csokidara/csokiforgács
Elkészítés:
A tejszínt a cukorral összemelegítjük és néhány percig forraljuk, majd hozzáadjuk a kakaóport. Tűzről levéve hozzáadunk 150g vajat, majd gyakori kevergetés mellett kihűtjük
A puha, szobahőmérsékletű vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáöntjük a csokikrémet és így együtt tovább keverjük amíg egy könnyű és habos krém lesz belőle. Majd jól lehűtjük.
Vízbe mártott kanállal vagy fagylaltkanállal megformázzuk, papírkosárkába rakjuk, és a papírt megfogva meghempergetjük a csokidarában, végül jól lehütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése