2013. október 9.

Házi készítésü ömlesztett sajt

Nemrégen találtam itt a neten ezt a csodás sajtreceptet, ami annyira fölizgatta a fantáziám, hogy muszáj volt kipróbálnom. És nem csalódtam, nagyon finom lett... :)
Ráadásul az elkészítése is egyszerü, ami nem utolsó szempont... :)
Ez a sima natúr változat, amit én most készítettem:


Hozzávalók:
1 l tej
500g túró

50g vaj
1db tojás
1 kiskanál szódabikarbóna


Elkészítés:
A túrót elkeverjük a tejben és összemelegítjük. Amikor elkezdene forrni, levesszük a tüzröl és egy sürü szitán/szürön lecsöpögtetjük.
Ha már langyosra hült, felolvasztjuk egy edényben a vajat és hozzádjuk a lecsöpögtetett túrót, a tojást, a sót és a szódabikarbónat.
Közepes tüzön melegítjük és folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
Láthatjuk, hogy lassanként elolvadnak a túrórögök és addig kevergetjük amíg egy igen sürü massza lesz belöle túródarabok nélkül.
Akkor levesszük a tüzröl és fóliával bélelt formába töltjük és jól lehütjük.


TIPP: Ízlés szerint ízesíthetjük még amikor leveszzük a tüzröl snidlinggel, fokhagymával, zöldfüszerekkel....stb.



Így néz ki snidlinggel:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése