2013. október 15.

Fitness kifli


Hozzávalók:
200g búzaliszt búzacsírával
3dl forró víz
 
200g búzaliszt búzacsírával
100g teljes kiörlésü búzaliszt
20g búza- vagy tönkölykorpa
1 evökanál só
1 evökanál cukor
3 evökanál olaj
30g friss élesztö
2dl író
 
50g tökmag
50g szezámmag
50g lenmag
50g napraforgómag
 
Elkészítés:
A 200g lisztet leöntjük forró vízzel, robotgéppel összedolgozzuk, fóliával letakarjuk és 2-3 órát állni hagyjuk.
Majd a magok kivételével hozzádjuk a többi anyagot és jól kidolgozzuk a tésztát. A végefelé keverjük bele a magvakat.
Letakarva hagyjuk pihenni amíg kb. a duplájára kel.
Ha szépen megkelt, egyszer átgyúrjuk és ismét pihenni hagyjuk, kb. fél órát.
Lisztezett felületre borítjuk, 8 egyforma részre osztjuk. Minden darabot elöször gombócra formázunk. Majd egy kevés búza-vagy tönkölykorpával kevert lisztet szórunk a lapra ahol dolgozunk és a gombócókat egyenként kilapogatjuk, majd ovális alakúra kinyújtjuk, aztán föltekerjük. Mindjárt sütöpapíros tepsire fektetjük.
A sütöt 200 fokra bekapcsoljuk, az aljába egy edénybe vízet rakunk, hogy majd gözös sütöben süljön a kifli. Amíg a sütö melegszik, hagyjuk a kifliket pihenni.
Majd a kifliket jól lespricceljük hideg vízzel, tetejükre szórhatunk még ízlés szerint egy kis magot, és kb. 30 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk kihülni.

Nagyon finom ízletes a magvaktól, kívül ropogós, belül puha kifli lesz belöle. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése