2013. szeptember 26.

Tekert csavart csokis kalács

Hozzávalók:
Tészta:
500g liszt
1 csipet só
70g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2,5dl tej
25g friss élesztő
1db tojássárga
60g puha vaj
Töltelék:
4dl tej
1 csomag csokis pudingpor
ízlés szerint cukor
100g tortabevonó csoki
Tetejére:
1db tojás
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket, hogy tudjon kihűlni, mire kész a tészta:
3dl tejet felteszünk melegedni. Ízlés szerint cukrozzuk. Nekünk ez 3 evőkanál.
Az 1dl tejet simára keverjük a pudingporral, majd hozzáöntjük a forró tejhez és folyamatosan kevergetjük amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről.
Megolvasztjuk a tortabevonó csokit, nem muszáj teljesen folyékonyra, nem baj ha még darabos, de puha legyen. Ezt hozzáadjuk a még meleg pudinghoz és habverővel jól kikeverjük, hogy sima krém legyen.

A tészta hozzávalóiból egy jó rugalmas, kissé lágy kalácstésztát készítünk. Letakarva hagyjuk pihenni kb.30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen elfelezzük és mindkét darabot kb. 40x40cm nagyságúra kinyújtjuk.
Az egyik tésztalapot bekenjük a kihűlt krémmel, és egyenletesen elsimítjuk rajta. Majd óvatosan ráhelyezzük a másik tésztalapot. 
Egy pizzavágóval kb.2,5cm széles csíkokban felvágjuk a tésztát.
Minden egyes tésztacsíkot a teljes hosszában megcsavarjuk, majd föltekerjük, mint a brióst és óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Kb. 30percet pihentetjük még, majd egy felvert tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése