2013. szeptember 14.

Omlós almás pite

Hozzávalók:
Tészta:
450g liszt
1 csomag sütöpor
1 csipet só
2db tojás
1 csomag vaníliás cukor
150-200g porcukor (ízlés szerint édesíthetö, ki milyen édesen szereti)
2 evökanál tejföl
250g puha vaj (NEM olvasztott!)
 
Töltelék:
1kg alma
cukor ízlés szerint
kb. 1 evökanál fahéj
1 evökanál citromlé
1 evökanál olaj
 
2 evökanál kekszmorzsa
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, összegömbölyítjük, majd fóliába csomagolva hütöbe rakjuk 1 órára.
Közben elkészítjük az almás tölteléket:
Az almákat meghámozzuk, egy nagyobb lyukú reszelön lereszeljük, majd egy kevés olajon megpároljuk. Cukorral, citromlével, fahéjjal ízesítjük és közepes tüzön 10-15 percig pároljuk, majd félretesszük kihülni.
A lehült tésztát elfelezzük és jól belisztezett felületen kb. fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk ki.
Az egyik kinyújtott lapot sütöpapírral bélelt tepsire fektetjük, megszórjuk a kekszmorzsával, majd elosztjuk rajta a már legalább langyosra kihült almás tölteléket és egyenletesen elsimítjuk. 
Ezután befedjük a másik kinyújtott tésztval és villával megszúrkáljuk a tetejét.
180 fokosra elömelegített sütöben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még melegen jól megszórjuk porcukorral.
A tepsiben hagyjuk kihülni, majd kockára vágva kínáljuk. 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése