2013. szeptember 30.

Kakaós / Fahéjas csiga öregtésztával

 

Hozzávalók:
Tészta:
300g liszt
100g cukor
2dl tej
15g friss élesztö
csipet só
2db tojássárga
100g puha vaj
 
Töltelék:
50g olvasztott vaj
cukrozatlan kakaópor
örölt fahéj
porcukor
 
Tetejére:
1 csomag vaníliás cukor
kb. 1,5dl tej
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Készíthetjük kézzel, robotgéppel vagy kenyérsütögéppel is. Majd letakarva hagyjuk pihenni kb.30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha szépen megnött a tésztánk, lisztezett felületen kb. fél cm vékony, téglalap formájúra kinyújtjuk.
Megkenjük az olvasztott vajjal és rászitáljuk a kakaóport vagy a fahéjat, attól függöen ki milyent szeretne készíteni... Én most úgy csináltam, hogy az egyik felére kakaót, a másikra fahéjat szitáltam. Majd erre szitáljuk a porcukrot. Mindenböl annyit, hogy nem látszik alatta át a tészta.
Ezután a hosszabb oldalánál óvatosan föltekerjük, mint egy piskótatekercset.
Kb. 2cm-es szeletekre felszeleteljük és mindjárt sütöpapíros tepsibe fektetjük öket egymástól kicsit távolabb, majd ismét hagyjuk még kb.30 percet pihenni.
180 fokra elömelegített sütöben kb.20 perc alatt megsütjük.
Ha látjuk, hogy mindjárt elkészül, felforrósítjuk a tejet és a vaníliás cukorral elkeverjük.
Ha megsültek a csigák, még forrón böségesen lekenjük a vaníliás tejjel, így jó puhák lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése