2013. szeptember 27.

Joghurtos Graham zsemle


Hozzávalók 8db-hoz:
350g liszt
100g graham liszt
10g burgonyapehely
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
25g friss élesztő
3 evőkanál olaj
120g natúr joghurt
1,5dl víz

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd letakarva 45-60 percet pihentetjük, ill.amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, elfelezzük, majd a feleket is megfelezzük, aztán mind a 4-et szintén félbe vágjuk, így jön ki a 8 db.
Minden darabot megformázunk, majd egy sütőpapíros tepsire fektetjük őket.
Ott ismét pihentetjük kb. 30 percet, majd egy éles késsel vagy pengével egy metszést ejtünk a tetejükön.
Újra hagyjuk amíg a vágások szépen szétnyílnak.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük és egy edényben vízet rakunk a sütő aljába, hogy gőzös sütőben süljön a zsemle.
Ha a sütő beforrósodott, a zsemlék tetejét jól bespricceljük hideg vízzel és betoljuk a sütőbe. Kb.20-25 perc alatt megsütjük, majd egy rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése