2013. augusztus 22.

Zserbó

Hozzávalók:
Tésztához:
1dl tej
50g cukor
20g friss élesztő
400g liszt
200g vaj
1db tojás
csipet só
 
Töltelékhez:
200g lekvár (ízlés szerinti ízben)
150g darált mogyoró/mandula ízlés szerinti mennyiségű cukorral kikeverve
 
Tetejére:
200g tortabevonó csoki
50g vaj
 
Elkészítés:
A langyos tejből, cukorból, élesztőből kovászt készítünk, majd hozzáadva a többi anyagot kelt tésztát gyúrunk, majd kb. fél órát pihentetjük.
A tésztát három részre osztjuk.
Az elsőt vékonyra kinyújtjuk, közepes méretű(kb.35x25cm) sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk. Megkenjük a lekvár felével, majd rászórjuk a cukros mandula/mogyorókeverék szintén felét. Ezután ráhelyezzük a második kinyújtott lapot, rárakjuk a maradék lekvárt és a cukros keveréket. Végül erre kerül a harmadik kinyújtott tésztalap.
A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk, amíg az bemelegszik, a tésztát hagyjuk pihenni. Sütőtől függően kb.30-40 perc alatt szép egyenletes világosbarnára sütjük.
A kihűlt sütit végül a felolvasztott csokimázzal bevonjuk.
Ízlés szerint még díszíthetjük színes szórócukorral is...stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése