2013. augusztus 27.

Virslis kifli

 
Hozzávalók (16db-hoz):
500g liszt
1 evökanál kanál só
1 evökanál cukor
15g friss élesztö
2dl tej
50g puha vaj
1db tojás
 
Töltelék:
8db virsli
ketchup, mustár, sajt - ízlés szerint
 
Tetejére:
1db tojás
szezámmag
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, amíg egy lágy és rugalmas kelt tésztát kapunk. Készíthetjük kézzel is, robotgéppel is, kenyérsütőgéppel is. Letakarva pihentetjük kb. 30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, egy lisztezett felületen félbevágjuk. Mindkét darabot egyenként vékony (kb. 3-4 mm) kör alakúra kinyújtjuk.
Pizzavágóval keresztbe, hosszába félbevágjuk, majd ezeket a cikkeket is újra megfelezzük, így 8 db körcikket kapunk egy tésztából.
A körcikkek külsö szélesebb részét ízlés szerint megkenjük egy kevés ketchuppal és/vagy mustárral és/vagy sajtot is rakhatunk rá, majd egy fél virslit fektetünk bele. Így kinntröl befelé föltekerjük és mindjárt egy sütöpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket, ahol hagyjuk még kb. 20 percet pihenni/kelni.
Végül a felvert tojással lekenjük a kiflik tetejét, meghintjük szezámmaggal vagy kevés reszelt sajttal és 180 fokra elömelegített sütöben kb.20 perc alatt megsütjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése