2013. augusztus 26.

Túrós cipó

 
Hozzávalók:
300g liszt
10g friss élesztö
1 kiskanál cukor
250g túró
40g puha vaj
1 kiskanál só
1 dl víz
 
Elkészítés:
Készíthetö kézzel, robotgéppel, kenyérsütögéppel is.
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, amíg egy rugalmas tésztát kapunk.
Letakarva pihentetjük kb. 45 percig ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha szépen megkelt, egy lisztezett felületen átgyúrjuk, megformázzuk és sütöpapírral bélelt jénaiba rakjuk, tetejét ráillesztve tovább pihentetjük amíg ismét kb. a duplájára nagyobbodik.
 A kenyér tetejét ízlés szerint bevágjuk, bespricceljük hideg vízzel, a jénai tetejét szintén, ráillesztjük, és 220 fokra elömelegített sütöben kb. 50 perc alatt megsütjük.
 
TIPP: Mivel ez alapban egy puhább fajta kenyér(tejterméktöl), a sütés végefelé levehetjük a jénai tetejét és úgy is süthetjük még 5-10 percet, hogy ropogósodjon a héja.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése