2013. augusztus 23.

Sajtos fehér kenyér

 
Hozzávalók:
400g liszt
10g burgonyapehely
1dl víz
10g friss élesztö
1 evökanál cukor
1 db tojás
1,5dl kefír vagy natúr joghurt
50g puha vaj
1 kiskanál só
120g reszelt füstölt sajt
 
Tetejére:
10-20g reszelt sajt (lehet nem füstölt is)
 
Elkészítés:
Készíthetö kézzel, robotgéppel, kenyérsütögéppel is.
A hozzávalókat a sajt kivételével majdnem teljesen összedolgozzuk, csak ekkor adjuk hozzá a reszelt sajtot és így jól összedolgozzuk, amíg egy rugalmas tésztát kapunk.
Kenyérsütögépnél hangjelzéskor adjuk hozzá a sajtot.
 Letakarva hagyjuk pihenni kb. 45 percet ill. amíg kb. a duplájára kel.
Lisztezett felületen átgyúrjuk, megformázzuk és sütöpapírral bélelt jénaiba fektetjük. Tetejét rárakva ismét pihentetük amíg kb. a duplájára kel.
Majd egy éles késsel bevágjuk, lespricceljük hideg vízzel és megszórjuk a tetejét egy kevés reszelt sajttal.
A jénai tetejét is jól bespricceljük hideg vízzel, majd a jénaira helyezve 220fokra elömelegített sütöben kb.50 perc alatt megsütjük.
Rácsra rakva kihütjük.
 
Kenyérsütögépben megsütve (teteje tojássárgával+sajttal):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése