2013. augusztus 14.

Könnyü habos eper torta


Hozzávalók (24cm-es tortaformához):
Piskótához:
5db tojás
150g kristálycukor
130g liszt
20g kakaópor (cukrozatlan!)
2 evőkanál olaj

Krémhez:
500g eper
cukor ízlés szerint
1 cs. tejszínízű habpor
1,5dl tej
2,5dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

Elkészítés:
Először elkészítjük a piskótát:
Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyű lágy tészta lesz belőle. Ez kb. 12-15perc. A lisztet elkeverjük a kakaóval egy másik edényben, majd a tojásos masszához szitáljuk és óvatosan belekeverjük. Végül az edény oldaláról belecsorgatva adjuk hozzá az olajat és azt is finoman belekeverjük a masszába.

Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, majd enyhén belisztezzük és beleöntjük a tészta masszáját, és egyenletesre simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, ill. tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kész, lecsatoljuk az oldalát és hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet:
Kb.15-20db epret(nagyságtól függően) félreteszünk a díszítéshez.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Kb. 2 evőkanállal félreteszünk belőle a díszítéshez.
200g epret ízlés szerinti cukorral egy mixerrel/botmixerrel pürésítjük.
A tejszínízű habport a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Hozzákeverjük a pürésített epret, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
A torta tésztáját félbe vágjuk és rákenjük az epres-habos krémet. Ebből is hagyunk kb. 2 evőkanálravalót majd a külsejét bekenni. A maradék epreket félbevágjuk és rápakoljuk a krémre.
Ráillesztjük a tészta másik felét és bekenjük körbe a maradék epres krémmel.
Végül díszítjük a tetejét a maradék tejszínhabbal és eprekkel.
  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése