2013. augusztus 18.

Fahéjas kifli

 

Hozzávalók 16db-hoz:
300g liszt
kb.1,5dl tej
15g friss élesztő
35g cukor
30g olvasztott vaj
1db tojás
csipet só

Töltelék:
kb. 20g olvasztott vaj
kb. 1 evőkanál fahéj
kb. 3 evőkanál porcukor

Tetejére:
1db tojás

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, amíg egy lágy és rugalmas tésztát kapunk. Készíthetjük kézzel is, robotgéppel is, vagy kenyérsütőgéppel is.
Letakarva pihentetjük kb.30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Közben kikeverhetjük a töltelékhez az olvasztott vajjal a fahéjat és a cukrot.
Ha megkelt a tészta egy lisztezett felületen félbe vágjuk. Mindkét darabot egyenként vékony kör alakúra kinyújtjuk, ügyelve arra hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek.
Az egyik lapot megkenjük a töltelékkel, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott kör-tésztát.
Pizzavágóval keresztbe, hosszába félbe vágjuk, majd ezeket a cikkeket is újra felezzük, amíg 16db körcikket kapunk.
Minden darabot a szélesebb oldalánál kezdve föltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
A kifliket lekenjük a kissé felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tetszés szerint meghinthetjük porcukorral is.

TIPP: ugyanígy készíthetünk fahéj helyett kakaós/csokis tölteléket vagy akár lekvárost is...

Receptötlet: Limara

2 megjegyzés:

  1. Ma megsütöm, 200gramm teljes kiörlésű liszttel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy is biztos finom... Majd mondd el hogy sikerült!
      Üdv. Betty

      Törlés