2013. július 16.

Sokmagvas graham kenyér


Ez volt az elsö kenyerem az új géppel. :) Hát valami csodálatosan ment...
Mindent kimértem, bepakoltam az üstbe és indítás... Néhány perc és össze is volt dolgozva a tészta:





Hozzávalók:
300g búzaliszt
100g graham liszt
1 kiskanál só
2 evökanál burgonyapehely
1 evökanál cukor
10g élesztö
1dl tej
1,5dl víz
50g puha vaj
1-1 evökanál len-, szezám-, napraforgó- és tökmag
Elkészítés:
A magvakon kívül mindent az üstbe mértem és elindítottam a gépet. Amikor már majdnem összeállt a tészta, hozzáadtam a magvakat és visszakapcsoltam, amíg ezek is teljesesen bele lettek dolgozva a tésztába.
Kivettem és enyhén lisztezett felületen egyet gyúrtam rajta a kezemmel és letakarva hagytam a duplájára kelni. 
Utána formázás következett, bevágás, majd a sütöpapíros jénaiba hagytam annak a tetejével együtt ismét kb. a duplájára kelni.
Aztán bespricceltem egy kis vízzel, megszórtam még egy kevés szezámmaggal, a jénai tetejét is lespricceltem egy kis vízzel, végül 220 fokra elömelegített sütöben 45 perc alatt sült meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése