2013. július 2.

Rozmaringos kifli


Hozzávalók:
250g öregtészta
150g liszt
100g tönkölyliszt
150g fött krumpli
1dl víz
10g friss élesztö
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
15g aszalt/szárított paradicsom
1 evökanál örölt vagy szárított rozmaring
 
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, cipót formázva hagyjuk 30-50 percig kelni, ill. amíg a duplájára nagyobbodik.
Enyhén lisztezett felületen egyszer átgyúrjuk, majd ismét hagyjuk 15 percet pihenni.
Ezután 100-120g-os darabokra osztjuk a cipót, és egyenkét megformázzuk, sütöpapíros tepsire pakoljuk és ismét pihenni hagyjuk amíg szinte duplájára nönek.
Közben a sütöt 220 fokra bekapcsoljuk és a sütö alsó részére egy mélyebb tepsibe(vagy sütöálló edényben) vízet öntünk, így gözben fog sülni a kifli.
Végül 20-25 perc alatt megsütjük a kifliket.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése