2013. július 20.

Ribizlis-Mascarpone krémes kocka

Hozzávalók:
Piskóta:
5db tojás
150g cukor
150g liszt
2 evökanál olaj
 
Krém:
2,5dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
250g Mascarpone
50g cukor (aki édesebben szereti, nyugodtan rakjon többet)
kb. 400g ribizli
 
Elkészítés:
Elöször elkészítjük a piskótát:
Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyü lágy tészta lesz belöle. Ez kb. 12-15perc.
A lisztet a tojásos masszához szitáljuk és óvatosan belekeverjük. Végül az edény oldaláról belecsorgatva adjuk hozzá az olajat és azt is finoman belekeverjük a masszába.
Egy sütöpapírral bélelt formába öntjük(én 20x30-asban készítettem) és egyenletesen elsimítjuk.
180 fokra elömelegített sütöben nekem 15 perc alatt sült meg.
 
Amíg ez hül, elkészítjük a krémet:
A tejszínt a van.cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
A mascarpone-t kikeverjük a cukorral.
150g ribizlit mixerrel pürésítettem és a mascarpone krémhez kevertem, így ettöl szép rózsaszín lett.
Ezután hozzákevertem 150g egész ribizlit, végül óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tejszínhabot.
 
Amikor kihült a piskóta, vastagságában megfeleztem és rákentem a krém nagy részét. Egy keveset meghagytam a tetejére...
Ráillesztettem a tetejét, rákentem a maradék krémet és a megszórtam a tetejét a maradék ribizlivel, végül hütöben néhány óra pihenés után kockákra vágtam.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése